Näin se kesä etenee, ollaan jo heinäkuussa! Vaikka ajatukset ja toimet ovatkin kovasti muualla kuin orkideoissa avaanpa kuitenkin tällekin kuulle oman ketjunsa.
Tässä jo tuonelan porteilla kolkutellut Cischweinfia dasyandra (t. glicensteinii). Toin sen Padovan EOC näyttelystä 2006 (kuukauden orkideana 8/2006 www.suomenorkideayhdistys.fi)
Se kasvoi todella hyvin, mutta sitten kun siitä tuli tiheä mätäs, sen keskusta alkoi mädäntyä. Sain pelastettua reuna-alueelta vain pari bulbia. Mutta nyt se on taas toipunut. Kuva ei tee oikeutta kukkien herkkyydelle.
Saman tien eilen taloon muuttanut ihanuus: Appendicula purpurascens. Varjon kasvi Jaavalta ja Sunda-saarilta.
Kukat noin puolisenttiset, vihreät varren osat noin 15-18 cm korkuisia, heleän vihreitä.
No jopas on Olivialla eriokoinen orkidea.
Ihana tuo paphi. Taitaa olla perimässä hippusen malipoensea...
Soilin kasvin vanhemmat on helppo päätellä nimen perusteella: Cattleya intermedia x Brassavola nodosa = Brassocattleya Interdosa (isolla iillä, kun on kyse risteymästä eikä luonnonlajista). Sen sijaan kasvista tunnistaa kyllä C. intermedian mutta en ihan heti Brassavola nodosaa. Jännä tyyppi!
Dendrobium mikä lienee :D
Kauniita ovat nuo "Mikä lie " orkidea kasvisi. Mikä lie on lajike,rotu,suku,risteymä,hybridi ym on monimuotoinen ja sieltä jokainen löytää mieleisensä. Ne ovat edullisempia ja nimikinään ei ole vaikeasti kirjoitettava tai lausuttava.
Brassolaeliocattleya Husky Boy “Romeo” kukkii jälleen
Tälläisen ihanuuden sain vierailtani tuliaisiksi. Plectrophora Cultrifolia-suriname. Nuppuja, uusia versoja ja ties mitä on vielä tulossa vaikka kuika paljon. Ihana! Kiitos kasvin antajille Kumpa osaisin hoitaa oikein
Paphiopedilum sukhakulii kevään yhteistilauksesta
Phalaenopsis hieroglyphica (ostettu helmikuussa -08 Stenåsa i Varberg:in myyntinäyttelystä Västeråsista)
Täälläkin on yhteistilauksessa tullut P. sukhakulii avannut kukkansa.
Onpa kaunis ja täydellinen!