Hyvää alkanutta vuotta ja paljon, paljon ihania kukkivia orkideoita!
Tässä avaukseksi Vanda coerulescens
Vuosi sitten kukintovarsia oli yksi. Nyt on päättänyt laittaa paremmaksi - neljä ja tietenkin sojottavat jokainen eri ilmansuuntaan
Hyvää Uutta Vuotta kaikille orkideaihmisille!
Valkoinen nobile-tyyppinen Dendrobium kukkii aina uskollisesti ja punainen D. Winter Beauty tuoksuttaa ilmaa väkevällä hajullaan.
Enpäs muistanutkaan, että tällä sintillä on aikamoinen tuoksu - miltei hakkaa katleijan! Ja kyse nimenomaan tuoksusta, vaikka Bulbophyllum onkin - ei siis hikirättejä pattereilla tällä kertaa
Bulbophyllum ambrosia, kotoisin Nepalista ja Kiinan eteläosista, 300-1000 m korkeudelta. Tämä kuitenkin Ruissalon kokoelmista joitain vuosia sitten taloon tullut.
Kun kesällä Lucken tarhalta tullut Dendrobium Cassiope on nyt pudottanut kukkansa, tämä Ruissalosta saatu taimi on jostain löytänyt taas nuppusilmuja.
Kasvaa edelleen lasipurkissa, johon sen aikoinaan sammaleen kera tökkäsin.
Nimilapun mukaan tämä on Cattleya intermedia alba x Cattleya walkeriana alba, tullut Schwerterin tilauksesta 2009. Kaiketi tämä on sitten Cattleya Walkerinter, jolloin nuo vanhemmat olisivat toisin päin.
Avasi viime vuonna kukkansa kesken Lumikuningatarviikon maaliskuussa - on siis siihen nähden etuajassa.
On varsinainen laiheliini Kukka kuitenkin ilahduttavan iso.
Tällaisen sekavan ilotulitusasetelman myötä oikein hyvää orkideavuotta 2011 kaikille.
Floora ja Oprineiti , tällaisen alkuja lähetin joskus, silloin ei ollut siitä kuvaa, nyt siinä on paljon nuppuja ja jokunen kukkakin on auennut. Nimeä en tiedä, mutta JP69 kuvassa on samannäköinen.
Ihana kokoelma kipolla.
Tässä 2 Phal equestris jotka kukkii nyt. Toinen on vanha konkari joka kukki yhdellä vanhalla ja yhdellä uudella varrella. Toinen on "…var Orange" joka kukkii ensimmäistä kertaa.Se saapui pienenä
taimena Englannista viime vuonna.Ne kolme vierekkäin ovat "var Orange"
Tässä toinen kuva "var Orangesta"
Olivia: kyllä se on se. Risteymäryhmänimeen ei vaikuta se, kummin päin risteymä on tehty, nimi on aina sama silloin kun kantavanhemmat ovat samoja - siis täysin riippumatta siitä kumpaa on käytetty emi- ja kumpaa hedekasvina. Tietoa vaaditaan ainoastaan nimen rekisteröintivaiheessa. Joistakin oikein vanhoista risteymistähän ei enää ole varmuudella edes tiedossa, kumpi alun perin oli emikasvi ja kummasta siitepöly oli peräisin, jolloin vanhemmat mainitaan RHS:n rekisterissä aakkosjärjestyksessä.
Tämä Cattleya Walkerinter on suhteellisen tuore risteymä, vuodelta 1985. Schwerterin nimilapussa ei risteymän nimeä ole mainittu. Heillä, aivan kuten muillakin tarhoilla, on nimilapuissa tosi paljon virheitä, siksi siis terve epäilys.
En tarkoittanut juuri tuon nimenomaisen risteymän kohdalla ikää; tarkoitin vain yleisesti sitä, että ihan kaikista vanhoista risteymistä niiden vanhempien alkuperäistä marssijärjestystä ei edes tiedetä. Nimi on kuitenkin aina sama kun kantavanhemmat ovat samoja, järjestyksestä riippumatta.
Kokonaan toinen juttu luonnollisesti on se, ovatko nimisäleessä mainitut vanhempien nimet oikeat. Siihen en ota kantaa.
Tässä luvattu lähikuva Katleija intermedia???
Jostain syystä tämä orkidea jää esittelemättä, vaikka onkin kukassa lähes taukoamatta
Rhipidoglossum tanneri, kotoisin samasta paikasta kuin paavalinkukat eli Tansanian Usambarasta. Ollut lasikossani viitisen vuotta, nuo ruskeat kuivuneet ovat entisiä kukintovarsia.
Nyt se kukkii eli eka kerran minulla lasikossa Diplopora Fruncutee Ihana mini kukka limen vihreä ja sepali violetti. Tuoksusta en vielä tiedä!! Yritän saada vielä kuvaa. Kännykässä huono kuva ja digikamera ei suostu jostain syystä käynnistymään.
Tsekkaa digin ja salaman paristot, mulla välillä sama vika.
Tuo Olivian tanneri on kyllä kaunis Jotenkin noita pikkuruisia on nykyään kiva katsella ja ihastella (en enää hämmenny niistä niin pahasti kuin aiemmin ;))
Hyvä että siedätyshoito on tehonnut
sehän se kun niitä joutuu tosissaan kattomaan, välillä suurennuslasin kanssa onneks näkö on vielä mitä paras, ainakin omasta mielestä?