Mitä lajikkeita kolmosvyöhykkeen alueelle suositellaan? Onko kokemusta päärynäpuun kasvatuksesta ja sen talven kestosta?
Asumme II-vyöhykkeellä ja ostimme viikonloppuna päärynäpuun "Tohtori", joka on voittanut puutarhalehden makukisan ja pitäisi olla suht kestäväkin.
Olisiko kellään muuten kuvaa ao. lajikkeesta?
Tarkistin: "Tohtori" menestyy vyöhykkeillä I-II (III)
Meillä on mökillä viisi päärynäpuuta lajikkeesta ei tietoa mutta tuottaa päärynöitä ihan riesaksi asti.
Ja kooltaan päärynät ovatkin melkein kaupan päärynöiden kokoisia...
Talvenkestokin on kuin omena puulla.
Ja mökki on siis etelä suomessa.
netistä taitaa löytyä Tohtorin kuva
http://www.sundbergintaimisto.net/
Aunen päärynä teki toissasyksynä hedelmää Valkeisenlammen puistossa kuopiossa, vyöhyke III.
En ole ainakaan huomannut, että ko. puu olisi henkeänsä heittänyt viime talvena.
huisa: millee kulumalla on tuo aunen päärynäpuu kasvussa? kysyn jotta arvaan käydä sen vakoilemassa ja tarkkailemassa.
Se on melko lähellä Pushkinin patsasta.
Aune on hyvin elinvoimainen ainakin täällä etelässä. Päärynät vaan ovat aika pieniä. Oravalle sopivan kokoisia ja makuisia.
Ei meinaa tuo Lada tuossa pihassa millään käynnistyä Onpi siis päärynäpuu jonka kokeeksi syksyllä ostin.. Omenapuutkin jo osoittaa heräämisen merkkejä vaan tämä vaan tyynen rauhallisesti jöpöttää.. Lienevätkö hitaansorttisia päärynät tuon kevätheräämisen suhteen? Juhannukseen mennessä jos ei mitään tapahdu niin sitten on uskottava että tuli kertalaakista vainaa..
Älä Aronja vielä heitä toivoasi Ladan suhteen. Minäkin luulin oman, viime keväänä istuttamani heittäneen henkensä, kun kaikki muut pullistelleet silmujaan jo useamman viikon, eikä päärynässä elonmerkkiäkään. Tänään kävin taas katselmuskierroksella ja niin pukkaa vihreetä silmua. On vaan vähäs hidas käynnistymään, niin on kyllä tuo Tsaaritarkin. Ainakin omppuihin, kirsikoihin ja luumuihin verrattuna.
Aunen päärynänä ostamani puu teki viime vuonna ekan kerran satoa, kokonaiset 8 päärynää, ja kyllä ne minun mielestäni olivat varsinaista herkkua eikä mitään oravanruokaa! Vuohet sen puun ovat pariinkin otteeseen järsineet ja nyt se on enemmänkin pensas kuin puu, enkä oikeasti tiedä, onko se Aune vartettu jollekin perusrungolle ja ovatko nämä nykyiset varret mahdollisen jalostuskohdan ylä- vai alapuolelta.
Minun Aune-päärynäni teki viime vuonna 15 päärynää ja olen sitä mieltä että olivat hyviä ja makeita, samaa mieltä oli tuo meidän isäntäkin. Tosin mitään kovin isoja eivät olleet mutta maultaan makeita ja hyviä.
kiitos huisa!
Elokuun päärynä, selvinnyt kaksi talvea 4:nnellä vyöhykkeellä.Tekeenyt kukkasilmuja,mutta ei varmaan tule hedelmiä, kun ei ole pölyttäjää. Toiset lajikkeet ovat nuorempia,tai muuten myöhempään kehittyviä Neljä päärynäpuuta on kokeiltavana.Riittää jännämistä miten Etelän lajikkeet täällä menestyvät. Paikka on pienilmastoltaan kyllä näille leveysasteille verrattuna hyvä.Etelä-Suomen omenalajikkeita olen saanut menestymään.
Tänään istutin kahden Sibiritskaja-päärynän seuraksi Tsisovskajan, ja kevään aikana tulee vielä Vekovaja. Kaksi päärynää olen saanut, vuoden vanhoina Sibiritskaja teki kaksi hedelmää ilman pölyttäjää.
Ovat muuten hitaanlaisia nuo päärynät aloittamaan, Sibiritskajossa ei ole vielä juuri lehtiä auennut, silmut ovat kyllä turvonneet kummassakin puussa yläoksia myöten.
Meidän Porin päärynä on aina se ensimmäinen, sekä lehtien että nyt parina keväänä myös kukkien suhteen. Puu on pieni, taisi olla vasta sen kolmas talvi. Saas nähdä tulee jo eka päärynä .
Tohtorin päärynä on meillä ainakin vielä hengissä. Istutettiin reilun metrin korkuinen taimi huhtikuun lopulla ja ainakin lehdet ovat hyvässä kasvussa; hopealle vivahtavat vaaleanvihreät...
Tomsku, tervetuloa visiitille, kun Orimattilassa olet, ei pitkä matka!
Minullakin Tohtorin päärynä koristanut pihaa jo muutaman vuoden ajan. Mutta miten on, saanko siitä satoa, koska pihassa eikä lähitienoilla muita päärynäpuita? Pitäisikö hommata pölyttäjä? Ja jos kyllä niin mitä suosittelisitte? Vyöhyke II ja III rajalla.